Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Καλούνται   τα μέλη  του  Συλλόγου  «Πολίτες για  ποιότητα  Ζωής»    στην  επαναληπτική  Γενική  Συνέλευση την  Πέμπτη  5 – Απριλίου  και ώρα 19.30  στο Πολιτιστικό  κέντρο  Πλατυκάμπου,  για   να  εκλέξουμε το νέο  Δ.Σ. συλλόγου  μας   σύμφωνα  με  το  καταστατικό  του  Συλλόγου.

Σχετικά  άρθρα  του  καταστατικού :
ΑΡΘΡΟ 2
Σκοπός του Συλλόγου είναι να συμβάλλει με τη δράση του στην ανάπτυξη και προώθηση ιδεών, για βελτίωση και διαρκή αναβάθμισητης ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας των μελών του.  Επίσης σκοπός του Συλλόγου είναι η προσπάθεια ανάδειξης και καλλιέργειας των πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων του τόπου,διάδοση των ηθών και των εθίμων, καθώς και η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.
ΑΡΘΡΟ 3  Ο σκοπός του Συλλόγου θα επιδιωχθεί να πραγματωθεί με κάθε νόμιμο μέσο. Ενδεικτικά αναφέρονται: διαλέξεις, συζητήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, συναυλίες, εκδρομές, δημοσιεύσεις, συμμετοχή στις εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, συνεργασία με άλλους συλλόγους που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.
ΑΡΘΡΟ 6   Για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου, υποβάλλει στο Δ.Σ. αίτηση, στην οποία δηλώνει ότι αποδέχεται τους σκοπούς του και προσφέρεται να εργασθεί για την πραγματοποίησή τους. Την αίτηση αυτή έχει το δικαίωμα το Δ.Σ. του Συλλόγου, να την απορρίψει, εφόσον κρίνει ότι εκείνος που ζητεί να γίνει μέλος δεν μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου. Το υποψήφιο μέλος έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή στη Γ. Σ., μέσα σε 8 ημέρες από την κοινοποίησή της προς αυτόν.
ΑΡΘΡΟ 5     Όποιος γίνεται δεκτός ως μέλος του Συλλόγου, θα πληρώνει το ποσό των 10,00 Ευρώ για την εγγραφή του στον Σύλλογο καθώς και ετήσια συνδρομή. Η ετήσια συνδρομή ορίζεται σε 20,00 Ευρώ και μπορεί να αυξάνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, κατά τη συνηθισμένη πλειοψηφία (1/2 συν ένας των μελών του)

ΑΡΘΡΟ 9    Τα μέλη δικαιούνται να παίρνουν μέρος στις Γ. Σ. και να ψηφίζουν σε όλα τα θέματα. Δικαίωμα εκλογής στα όργανα του Συλλόγου έχουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί δύο τουλάχιστον μήνες πριν από την εκλογή. Ο όρος αυτός δεν ισχύει για την πρώτη μετά την έγκριση του Καταστατικού εκλογή. Η οφειλή συνδρομών αναστέλλει τη συμμετοχή στις συνελεύσεις και ψηφοφορίες, καθώς και το δικαίωμα εκλογής.

1 σχόλιο:

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Πεμπτη 5 Απριλίου δεν υπάρχει για το 2015 http://hmerologio.gr/2015/4/apriliou-2015